Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Gavrilița a avut un dialog telefonic cu premierul Ungariei, Victor Orban

16 iun. 13:28   Politică
1375

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o convorbire telefonică cu omologul său ungar, Victor Orban. Discuția s-a axat prioritar pe consolidarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, dezvoltarea relațiilor bilaterale economice și atragerea noilor investiții.

Șefa Executivului a salutat reluarea curselor avia Chișinău - Budapesta a companiei ungare, în urma implicării celor doua guverne. În același timp, oficialii au apreciat creșterea volumului comerțului dintre cele două țări și majorarea investițiilor ungare în Republica Moldova.

Cei doi au mai discutat despre cererea de aderare la Uniunea Europeană, depusă recent de Republica Moldova, și obținerea statutului de țară candidat la sfîrșitul lunii iunie, la Consiliul European.

Premierul Natalia Gavrilița a declarat că, în acest moment, integrarea europeană este o preocupare majoră pentru Cabinetul de miniștri pe care-l conduce și, mai mult de atît, a devenit un deziderat național: „Republica Moldova are nevoie de un impuls, de un obiectiv strategic. Iar obținerea statutului de țară candidat ar mobiliza întreaga societate în jurul acestei idei naționale. Știm că urmează un proces de lungă durată și sîntem pregătiți să ne facem temele așa cum se cere”.

Prim-ministra a solicitat susținerea Ungariei în acest demers. Victor Orban a confirmat ca Ungaria a fost de-a lungul anilor susținătorul Republicii Moldova pe calea integrării europene și va acorda țării noastre tot sprijinul în obținerea statutului de candidat.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав