Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Gavrilița a avut o întrevedere cu membrii Delegației Organizației Internaționale a Muncii

7 sep. 2022,, 07:43   Politică
3170 0

Necesitatea consolidării dialogului social în contextul procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, dar și de continuare a colaborării Guvernului cu reprezentanții Sindicatelor și Patronatelor a fost exprimată în cadrul unei întrevederi dintre prim-ministra Natalia Gavrilița și reprezentanții Organizației Internaționale a Muncii, în frunte cu directorul Biroului pentru Activitățile Lucrătorilor pentru Europa și Asia Centrală, Maria Helena Andre.

La ședință au mai participat Igor Zubcu, președinte al Confederației Naționale a Sindicatelor din Republica Moldova, și vicepreședintele instituției, Sergiu Sainciuc.

În cadrul discuțiilor, prim-ministra Natalia Gavrilița s-a referit la măsurile întreprinse de Executiv în domeniul muncii și protecției sociale, cum ar fi creșterea salariului minim pe economie pînă la 3.500 lei și a pensiei minime – pînă la 2.200 lei. De asemenea, Guvernul a reuşit să majoreze salariul mediu pe economie cu 14%, pînă la 9900 de lei. Totodată, au fost create fonduri pentru susținerea populației vulnerabile și au fost majorate indemnizațiile pentru creșterea copiilor.

„Guvernul s-a axat mult pe implementarea proiectelor în sprijinul populației. Recent, am lansat o nouă rundă pentru creșterea salariilor. Acum, ne concentrăm eforturile și pentru susținerea mediului de afaceri, afectat de multiplele crize ce au lovit regiunea noastră”, a declarat prim-ministra.

Reprezentanții Organizației Internaționale a Muncii au apreciat saltul calitativ în dialogul social dar și efortul Executivului în procesul de transpunere a legislației naționale la directivele europene, fiind menționată importanța menținerii stabilității cadrului legal pentru o mai bună atractivitate investițională. De asemenea, a fost apreciată conlucrarea Executivului cu Sindicatele și Patronatele, în cadrul Comisiei Naţionale pentru Consultări şi Negocieri Colective, care se reunește săptămînal, la Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?