COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Gațcan a înregistrat un proiect de lege cu privire la malpraxisul medical

Deputatul socialist Ștefan Gațcan a înregistrat în Parlament un proiect de lege cu privire la malpraxisul medical. Potrivit acestuia, pacienții își vor putea rambursa daunele materiale dacă se va confirma malpraxisul medical. Deputatul speră că proiectul va fi adoptat pînă la finele anului curent.

Potrivit lui Gațcan, în prezent, erorile medicilor nu sînt reglementate prin lege. De aceea, scopul proiectului este de a definitiva răspunderea cadrelor medicale în cazul unui malpraxis, scrie agora.md.

La fel, noua lege va delimita responsabilitățile medicilor, relația cu pacienții și va contribui la realizarea unui mecanism de compensare a daunelor materiale.

„Am lucrat mulți ani asupra a două legi organice necesare sistemului de sănătate și anume Legea cu privire la malpraxisul medical și Legea cu privire la ordinul medicilor (Colegiul Medicilor) pentru a asigura siguranța activității cadrelor medicale, în special al doctorilor și instituțiilor medicale.

Totodată, aceste reglementări a cadrului normativ vor asigura pacientului rambursarea daunelor materiale și morale în cazul malpraxisului medical confirmat”, a scris Ștefan Gațcan pe pagina sa de facebook.


Proiectul de lege urmează să fie dezbătut în plenul Parlamentului. Deputatul speră că acesta va fi adoptat pînă la finele anului curent.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load