X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Gamurari oferă detalii despre discuțiile dintre liderii PDM și PSRM

3 apr. 2019,, 15:40   Politică
4904 4

După discuțiile purtate ieri la Reședința de Stat, reprezentanții PSRM și PDM au anunțat că au viziuni comune asupra chestiunilor de ordin social și poziții diferite asupra celor de ordin politic.

Reprezentanții PSRM au spus că nu pot oferi detalii despre discuțiile de ieri. Totodată, purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gamurari, a spus că subiectele sociale sînt legate de inițiativele din acest domeniu, anunțate de democrați atît în perioada campaniei electorale, cît și după.

„Este vorba despre continuitatea reformelor precum: majorarea salariilor și a pensiilor, reformele în medicină, reparația și construcția drumurilor și alte aspecte sociale care țin de viața cotidiană a fiecăruia”, a spus Vitalie Gamurari.

„Ce ține de aspectele politice, este vorba despre vectorul de dezvoltare al Republicii Moldova. Sînt aspecte politice care, din start nu coincid. Dar trebuie să luăm în considerație că, în ultimul timp, mai puțin se vorbește despre refuzul privind Acordul de Asociere, este vorba probabil despre revizuirea Acordului”, a spus purtătorul de cuvînt al democraților.

Vitalie Gamurari spune că, întrucît el nu a participat la acele discuții, nu știe dacă s-au abordat subiecte cu privire la funcțiile de președinte al Parlamentului sau prim-ministru. „Dacă nu s-a spus nimic, înseamnă că nu s-au discutat temele în cauză”, a spus reprezentantul PDM.


Astăzi, PSRM a anunțat că s-a decis convocarea, pentru săptămîna viitoare, a ședinței Consiliului Republican al formațiunii în cadrul căreia vor fi discutate și aprobate acțiunile următoare ale partidului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?