X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Gamurari explică de ce Plahotniuc e cercetat penal în Rusia

27 iun. 2019,, 13:00   Politică
4938 13

Gamurari explică de ce Rusia i-a mai intentat un dosar lui Plahotniuc.

Purtătorul de cuvînt al Partidului Democrat (PDM), Vitalie Gamurari, spune că anunțul de ieri făcut de reprezentanții Ministerului de Interne al Federației Ruse despre faptul că pe numele lui Vlad Plahotniuc, ex-președinte al PDM, a mai fost intentat un dosar, este consecința faptului că fostul lider al democraților a refuzat planul Moscovei de federalizare a Republicii Moldova.

„Zilele acestea, Vlad Plahotniuc plătește prețul refuzului de a lăsa Republica Moldova ȋn mîinile Rusiei și ale marionetelor sale de la Chișinău. Dosarele deschise la Moscova și cele care se pregătesc la noi ȋn țară sînt consecințele faptului că domnul Plahotniuc nu a fost de acord cu planul Kozak de federalizare și că a demascat finanțarea ilegală a socialiștilor”, a comentat Vitalie Gamurari.

Amintim, potrivit declarațiilor făcute de vicepremierul rus Dmitrii Kozak, șeful PD, Vladimir Plahotniuc, era gata să asigure schimbarea radicală a vectorului țării, el fiind cel care a propus Federației Ruse federalizarea Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?