X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Gamurari: Decizia CC privind imposibilitatea președintelui de a propune un premier este logică

17 mai. 2019,, 07:40   Politică
4011 3

Purtătorul de cuvînt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, spune că poziția Curții Constituționale în ceea ce privește imposibilitatea președintelui de a înainta un candidat la funcția de premier este destul de logică. Potrivit lui, Curtea are la bază conceptul eficacității funcționării statului și funcționării Parlamentului.

Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Țara” de la postul de televiziune Vocea Basarabiei, transmite IPN.

„Atît timp cît nu există organele de conducere ale Parlamentului, nu putem vorbi despre o înaintare a unei candidaturi de prim-ministru care nu va avea susținere ulterior în legislativ”, a menționat Vitalie Gamurari.

Referindu-se la discuțiile din societate despre faptul că CC ar fi politizată și că acționează în interesul guvernării, Vitalie Gamurari spune că s-a schimbat foarte mult situația în țară. „Dreptul este o materie conservatoare, însă pentru aceasta și există Curtea Constituțională care să dea interpretare la moment sau să explice ce au vrut să spună autorii Constituției din punctul de vedere al zilei de astăzi. Și iată Curtea s-a exprimat foarte clar din punct de vedere juridic care sînt etapele și ce trebuie să se facă mai departe”, a afirmat purtătorul de cuvînt al PDM. Potrivit lui, mingea este acum în terenul politicienilor care trebuie să aibă în vedere situația creată.

Miercuri, 15 mai, Curtea Constituțională a decis că președintele Republicii Moldova nu poate înainta un candidat la funcția de prim-ministru în lipsa organelor de conducere ale Parlamentului. Imposibilitatea întrunirii Parlamentului din cauza lipsei organului care îl convoacă presupune imposibilitatea președintelui Republicii Moldova de a desemna un candidat pentru funcția de prim-ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?