X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Gaiciuc: Trecerea SIS în subordinea instituției prezidențiale este o normalitate

11 oct. 2019,, 12:11   Politică
2508 5

Secretarul Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova, generalul în rezervă Victor Gaiciuc a declarat în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate Agenției Informaționale moldpres că trecerea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în subordinea instituției prezidențiale este o normalitate într-o țară care își alege prin vot direct președintele.

"În condițiile în care moldovenii își aleg prin vot direct conducătorul, este firesc ca președintele Republicii Moldova să dispună de pîrghii pentru menținerea securității și integrității statului", a spus oficialul. De asemenea, Gaiciuc a amintit că pînă în anul 2016, SIS se afla în subordinea Președinției.

În cadrul aceluiași interviu, secretarul Consiliului Suprem de Securitate a calificat evenimentele din iunie 2019, cînd s-a înregistrat un impas în cedarea puterii de stat către noua majoritate parlamentară, drept "un risc major pentru întreaga societate". "Moldova a trecut atunci printr-o cumpănă de securitate, a fost un risc major pentru întreaga societate, evenimentele puteau să evolueze într-o direcție care afecta direct securitatea statului", a spus Gaiciuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?