Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Gaiciuc: Cel mai confortabil m-am simțit în cabina avionului de vînătoare (VIDEO)

20 ian. 2018,, 10:00   Politică
11423 1

De la pilot la ministru, de la ministru la ambasador, de la diplomat la specialist în domeniul asigurărilor – un astfel de parcurs profesional a avut fostul ministru al Apărării, generalul Victor Gaiciuc, notează NOI.md.

La cei 60 de ani ai săi, Victor Gaiciuc are încă multe obiective fixate pentru următorii 15 ani, timp în care ar fi dispus să revină la conducerea Ministerului Apărării, dacă vor exista astfel de oferte, nu însă și în politică, pe care o consideră ”prea murdară”. Aflat în fruntea Ministerului între anii 2001 și 2004, Gaiciuc susține că nu a plecat supărat, chiar dacă decizia de demitere a sa, luată de președintele Voronin, a fost una neordinară.

„Am considerat la acea vreme că a fost o decizie politică, pentru că era înainte de alegerile parlamentare. Cred că s-a vrut să se arate că se face ordine în toată țara, inclusiv în armată. Prin urmare, nu am plecat supărat, deși nimeni nu mi-a explicat motivul. Eu, fiind militar, trecînd prin mai multe greutăți, am luat decizia ușor. Acest lucru m-a stimulat să fiu și mai tare”, ne-a relatat generalul.

Ghidîndu-se de principiul „cînd o ușă se închide, o alta se deschide”, după plecarea sa de la Guvern, Victor Gaiciuc a acceptat o altă provocare – de a reprezenta Republica Moldova peste hotarele țării, în țări precum Belgia, Regatul Țărilor de Jos și la NATO. Serviciul militar și cel diplomatic au multe în comun, se arată convins fostul ministru.

„A fost o schimbare radicală pentru mine, o încercare interesantă, am studiat mult. Cel mai important, în viziunea mea, este să ai cei șapte ani de-acasă. Dacă ai cultură de la părinți, ești sîrguincios, cumsecade și responsabil, asta te ajută în orice domeniu”, a menționat el.


Cu toate acestea, cel mai confortabil în toată viața sa fostul demnitar s-a simțit pilotînd avioane de vînătoare, activitate în care s-a aventurat pe parcursul a 20 de ani. „Cînd ești singur și porți responsabilitate personală pentru tot ceea ce faci, în cabina avionului, îți aduce o plăcere imensă. Da, ai suprasarcini, dar în asta și constă misiunea ta”, a remarcat intervievatul.

În prezent, Victor Gaiciuc administrează o afacere în domeniul asigurărilor, care, spune el, îi aduce un profit pe măsură, spre deosebire de remunerarea din sectorul public. „Am înțeles că în Moldova poți să activezi și să-ți folosești capacitățile în activități care își aduc bunăstare financiară. Față de ceea ce are omul fiind în serviciul public, e cu mult mai bine. Eu am vrut să-mi demonstrez mie însumi, prietenilor și neprietenilor că și în asigurări o să fac față cerințelor. Le-am spus angajaților că în următorii 15 ani nu am de gînd să ies la pensie, vreau să fiu activ în orice domeniu”, a subliniat Victor Gaiciuc.

Despre regrete, principalele probleme din sectorul apărării, dar și impactul disensiunilor dintre Președinție și guvernare asupra Armatei, Victor Gaiciuc a relatat în interviul video postat mai jos.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?