X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Gaburici, chemat să dea explicații în Parlament

19 iul. 2018,, 12:38   Politică
2573 1

Deputații liberali au cerut astăzi audierea ministrului Economiei, Chiril Gaburici, pe marginea construcției Arenei Chișinău, notează Noi.md.

Membrii PL au reclamat faptul că firma turcă „Summa”, care se va ocupa de construcția Arenei, a fost selectată în mod netransparent. Totodată, liberalii au semnalat un presupus conflict de interese, întrucît preşedintele grupului de firme „Summa” este un cetățean turc care face parte din Consiliul economic de pe lîngă președintele Dodon.

„Este cunoscut faptul că fără concurență a fost selectată această firmă turcă, fiind unica întreprindere care a aplicat. Această firmă a mai fost implicată într-un scandal cînd a fost construită clădirea "Crown Plaza", această construcție a distrus peisajul istoric al centrului Chișinăului” , a menționat deputata PL Alina Zotea.

Consilierul președintelui în domeniul juridic, Maxim Lebedinschi, a respins acuzațiile, ca fiind nefondate. „Toate argumentele sînt speculații și nu au nicio legătură cu adevărul. Președintele nu are nicio influență asupra licitației respective, care ține de competența Guvernului”, a replicat Lebedinschi.

La rîndul lor, deputații socialiști au căzut de acord să-l audieze pe Chiril Gaburici, argumentînd că există mai multe semne de întrebare legate de construcția Arenei Chișinău. „Am aflat că din 70 de hectare scoase din circuitul agricol, pentru construcția arenei va fi nevoie doar de 15 hectare. Ce se va întîmpla cu restul 55 de hectare?”, a întrebat Vlad Bătrîncea.


În ceea ce privește acuzațiile la adresa lui Igor Dodon, socialiștii au răspuns ferm. „Doamnă Zotea, în 10 ani în Chișinău ați nimicit peste 140 de monumente istorice și de arhitectură, ați făcut totul ca acest oraș să piardă aspectul civilizat, ați obținut milioane din vînzarea patrimoniului public”, a adăugat el.

În cele din urmă, pentru audierea lui Chiril Gaburici în problema construcției Arenei Chișinău nu au ajuns voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?