X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Furtul miliardului, din nou în atenția deputaților. Cînd vor avea loc audieri

27 sep. 2018,, 10:45   Politică
3244 3

Guvernatorul Băncii Naționale, șeful CNA și procurorul general au fost invitați la Parlament pentru a prezenta evoluția anchetei în dosarul furtului miliardului, notează Noi.md.

Propunerea de organizare a audierilor parlamentare a fost înaintată de socialiști și susținută de 52 de deputați.

„Au trecut patru ani de la acest furt. Conform hotărîrii Parlamentului, miliardele fac parte din datoria publică. În patru ani oamenii trebuie să știe unde sînt acești bani. Astăzi nu au fost făcute publice numele eroilor acestei fărădelegi, cîți bani s-au recuperat. Atragem atenția că dl Candu deja a declarat că 90 % a acestor bani furați sînt identificați, dar deseori se spun cuvinte tari în afara țării, dar în țară nu spuneți nimic”, și-a explicat punctul de vedere deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă, s-a arătat indignat de faptul că Banca Națională așa și nu a pus la dispoziția deputaților raportul Kroll 2, deși a fost obligată printr-o hotărîre a Parlamentului.

„În ședința din primăvară, Comisia a adoptat o decizie prin care BNM urma să depersonalizeze raportul Kroll și să-l prezinte fiecărui deputat. Pînă în prezent banca nu execută această inițiativă, de aceea susțin să vină să prezinte în plenul Parlamentului”, a menționat Ștefan Creangă.


În cele din urmă, propunerea socialiștilor de organizare a audierilor în dosarul furtului miliardului a fost votată de majoritatea deputaților. Audierile vor avea loc la 4 octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?