Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Furculiță: Noi putem înainta un candidat la funcția de premier care va fi sprijinit de patru fracțiuni

16 mar. 2021,, 07:14   Politică
4174 14

Patru fracțiuni parlamentare sînt gata să susțină un candidat la funcția de prim-ministru, totul depinde de bunăvoința președintelui Maia Sandu de a-l desemna pe acest candidat, a declarat liderul fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit deputatului, dacă Maia Sandu ar susține propunerea venită din partea acestor fracțiuni, atunci noul guvern ar fi învestit în termen de două zile.

”Teoretic, noi putem înainta un candidat la funcția de premier sprijinit de aceste patru fracțiuni. Ține doar de bunăvoința președintelui țării să-l înainteze în Parlament pentru a fi sau nu votat. În cazul în care președintele țării ar spune că ea înaintează un candidat dacă vine din partea acestor patru sau trei formațiuni care se consideră autentice, vă asigur, că în decurs de două zile aveți și guvernul, și programul și miniștri, și învestirea lui”, a spus Furculiță.

Deputatul a infirmat faptul că ar mai fi o altă listă cu semnăturile deputaților PSRM și celor de la Platforma DA pentru avansarea unei alte candidaturi, decît cea a Marianei Durleșteanu.

”Nu există o astfel de listă. S-a discutat și se discută posibilitatea înaintării unui alt candidat, o candidatură care fi de alternativă doamnei Durleșteanu cu susținerea altor componente ale Parlamentului. Noi am spus că sîntem gata și pentru astfel de propuneri. Unicul lucru că ele ar trebui materializate”, a menționat Furculiță.


În cadrul acestui interviu, liderul fracțiunii PSRM a oferit detalii și de la ultima întîlnire cu fracțiunile parlamentare cu privire la soluțiile la criza politică.

”Concluzia de la ultima întîlnire este următoarea: două componente pledează doar pentru un guvern-Platforma DA și PDM. Socialiștii susțin ambele decizii - poate să fie și alegeri anticipate în contextul guvernului actual și învestirea unui guvern, depinde cum găsim consensul. PAS dorește doar anticipate, deja și-au modificat termenul, sînt de acord ca acesta să fie în funcție de situația epidemiologică. Per general, toate componentele din Parlament înțeleg că la moment alegerile anticipate sînt periculoase pentru societate. Să ne imaginăm ce ar fi fost dacă acum se petreceau alegeri anticipate. Cea ce dă dovadă că noi am avut dreptate cînd am atenționat asupra stării pandemice și că trebuie să revedem necesitatea anticipatelor și termenul cînd acestea trebuie desfășurate”, a declarat Corneliu Furculiță pentru Europa Liberă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?