Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Furculiță: Este stranie tăcerea unor partide de stînga cu privire la anularea Legii privind funcționarea limbilor

23 ian. 2021,, 11:28   Politică
10381 16

Toate partidele de stînga din Moldova ar trebui să vină cu o reacție la decizia Curții Constituționale cu privire la anularea Legii privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul țării, votată în decembrie de Parlament.

Declarația a fost făcută de liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, la postul de televiziune Accent TV. Socialistul susține că este ciudată tăcerea pe care o păstrează majoritatea liderilor partidelor de stînga cu privire la anularea acestei legi prin care limbii ruse i-a fost oferit statut de limbă de comunicare între etnii. ”Este straniu să constatăm că pînă în prezent nu avem o reacție oficială a partidelor de stînga.

Mă miră, de ce primarul din municipiul Bălți nu a ieșit cu o declarație. El este primarul unei localități unde majoritatea cetățenilor vorbesc în limba rusă. În acest oraș limba rusă este limba de comunicare interetnică. Este stranie poziția aceasta, la fel ca și a celorlalte partide de stînga. Fac apel către liderii tuturor partidelor de stînga să-și exprime dezacordul față de decizia CC”, a declarat liderul socialist.

Deputații socialiști și Ministerul Justiției au anunțat că vor denunța decizia Curții Constituționale cu privire la Legea privind funcționarea limbilor vorbite la Comisia de la Veneția, ONU, Consiliul Europei și alte organisme internaționale. Potrivit PSRM, Moldova revine la unele practici din perioada statului capturat, cînd se întreprind încercări de a submina Parlamentul prin Curtea Constituțională.

Amintim, la 21 ianuarie, Curtea Constituțională a anulat Legea privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova la solicitarea mai multor deputați de dreapta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?