X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Funcțiile deținute anterior de Silvia Radu, propusă pentru cîrma Ministerului Sănătății

18 sep. 2018,, 13:40   Politică
3716 3

Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale ar putea avea un nou şef. Este vorba despre fostul edil interimar al capitalei, Silvia Radu, care ar putea s-o înlocuiască pe actualul ministru Svetlana Cebotari.

Decizia a fost luată la ședința de astăzi a conducerii Partidului Democrat, informează Noi.md.

Silvia Radu s-a născut la 27 februarie 1972 la Hîncești, în familia unui tată profesor și mamă agronomă. A absolvit Universitatea din Navarra⁠(d) (Spania), facultatea Managementul Afacerilor; Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept și cea de Limbi Străine; cât și Academia de Administrație Publică de pe lângă Guvernul RM, facultatea Relații Internaționale.

Din 2010 pînă în 2015, Radu s-a aflat la cârma Gas Natural Moldova. În octombrie 2016, Silvia Radu depune cerere la Comisia Electorală Centrală și este acceptată ca candidat independent la alegerile prezidențiale din 2016.

La 6 noiembrie 2017, Silvia Radu este numită primar interimar al municipiului Chișinău de către fostul primar interimar Nistor Grozavu, funcţie în care s-a aflat pînă în aprilie 2018. Ea este căsătorită şi are trei copii.


Silvia Radu rămîne a fi apreciată în continuare de diverşi experţi din ţara noastră şi a reuşit să strîngă zeci de laude pentru activitatea desfăşurată atît la primărie, cît şi în alte sfere în care a activat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?