X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fugarul Ilan Șor evită să spună unde se ascunde

30 sep. 2019,, 08:00   Politică
6161 0

Președintele Partidului Șor, deputatul Ilan Șor, refuză să dezvăluie locația sa.

Întrebat unde se află acum, fostul primar de Orhei a declarat pentru Televiziunea Centrală că „nu e așa departe cum vă pare”.

„Din considerente ce țin de siguranța mea, voi spune că mă aflu nu așa departe cum vă pare și mai aproape de dușmanii mei decît ar vrea ei. Moldova e mai mare decît pare pe hartă”, a spus Șor zîmbind.

Deputatul care a fost recent lipsit de imunitate și care a dispărut din spațiul public odată cu schimbarea puterii de la Chișinău spune că putea să plece din țară dacă voia.

„Dacă voiam, puteam să plec de tot și nici nu mă vedeați. Dacă voiam să trăiesc în altă țară, acceptam imediat. Eu voi trăi în Moldova și voi lupta”, afirmă deputatul.


Șor a mai adăugat că familia sa îl susține și „s-a obișnuit cu problemele” sale. „Dar de asta e și familie, să creadă în mine”, a mai spus Șor.

Pe 30 iulie 2019, Ministerul de Interne a anunțat că Ilan Șor a fost dat în căutare internațională.

În luna august, șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, a declarat că Șor se află în Israel. „La orice traversare de frontieră va fi reținut”, a spus el, în condițiile în care Israelul nu-și extrădează cetățenii.

Amintim că Ilan Șor a rămas fără imunitate de parlamentar, după demersul procurorului general interimar, Dumitru Robu, care a venit în plenul Parlamentului cu o asemenea solicitare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?