Fruntaș PDM, despre rapiditatea deciziilor luate de CC: Nu trebuie să ne mire dacă se va mai repeta

Fruntaș PDM, despre rapiditatea deciziilor luate de CC: Nu trebuie să ne mire dacă se va mai repeta

Vicepreședintele Partidului Democrat Vladimir Cebotari comentează rapiditatea ultimelor decizii luate de Curtea Constituțională.

În cadrul unei emisiuni la TV8, Cebotari spune că o atare situație nu a avut loc pentru prima dată weekendul trecut, când a numit temporar un președinte interimar și emis avizul de dizolvare a Parlamentului. Asemenea situații au mai existat și anterior, spune democratul. 

„Eu nu țin minte exact anul – 2013 sau ceva mai devreme, dar exact cu aceeași grabă s-a acționat și atunci când erau niște acte urgente care riscau să producă situații de încălcare gravă a cadrului instituțional. Deci, nu este pentru prima dată și nu trebuie să ne mire dacă se va mai repeta”, a spus democratul.

Amintim că prin deciziile emise la 7, 8 și 9 iunie 2019, Curtea Constituțională a decis că Parlamentul ar trebui dizolvat pentru că nu a reușit să formeze un guvern în termen de trei luni de la sfîrșitul mandatului precedent al guvernului. Deciziile au declanșat demiterea președintelui Republicii, Igor Dodon, pentru că a refuzat să dizolve Parlamentul. Aceasta a condus la numirea provizorie a lui Pavel Filip, în calitate de președinte interimar al Republicii. De asemenea, Curtea a declarat neconstituțională și anulat orice act emis de Parlament după 7 iunie. Nici Parlamentul, nici Președintele Dodon nu au acceptat deciziile Curții Constituționale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load