X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Frattini: Dosarul transnistrean nu primește atenția pe care o merită

10 mar. 2018,, 17:00   Politică
7213 14

Dosarul transnistrean nu primește atenția pe care o merită. Este declaraţia reprezentantului special al Preşedinţiei Italiei în OSCE, Franco Frattini, şi a fost fcută în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă.

Frattini spune că se consideră un prieten adevărat al Republicii Moldova şi tocmai din acest motiv este hotărît să lucreze îndeaproape cu fiecare dintre partenerii internaționali în formatul „5+2”, lucru care va duce la îmbunătăţirea vieţii oamenilor.

„Pe parcursul carierei mele politice, am stabilit contacte cu un număr de lideri politici din Europa și peste Oceanul Atlantic. Am o rețea vastă de contacte și consider acest lucru drept un avantaj – un avantaj care mă va ajuta să cresc progresul în procesul de reglementare. Da, am relații bune cu domnul Lavrov, la fel ca și cu politicienii și oficialii din Europa și Statele Unite. Doresc să subliniez, în acest sens, că mă consider un bun prieten al Republicii Moldova. În anii mei în calitate de ministru de externe al Italiei și vicepreședinte al Comisiei Europene, am condus eforturile pentru a apropia Moldova de familia europeană, unde îi este locul. Eu sînt aceeași persoană, care acum unsprezece ani, în calitate de vicepreședinte al Comisiei Europene, a deschis la Chișinău primul Centru comun de solicitare a vizelor, facilitînd în mare măsură procedurile de obținere a vizelor. Acest lucru a deschis calea spre regimul fără vize. Am făcut-o ca un adevărat prieten al Republicii Moldova. Pe lîngă acestea, sînt hotărît să lucrez îndeaproape cu fiecare dintre partenerii internaționali în formatul „5+2”. După cum am menționat, noi toți sîntem hotărîți să ajutăm părțile să-și îndeplinească angajamentele asumate în Protocolul „5+2” de la Viena. Acest lucru este important pentru a îmbunătăți viața oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului și a dezvolta încrederea necesară pentru a ajunge la o soluționare finală”, a declarat Frattini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?