Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Fracțiunea PSRM nu va susține actuala formulă a legii ONG-urilor

29 mai. 2020,, 13:56   Politică
3097 2

În condițiile în care ONG-urile pot fi finanțate din exterior, există riscul ca politica moldovenească să fie influențată de forțe de peste hotarele țării.

Din acest motiv, fracțiunea PSRM din Parlament nu va susține actuala formulă a proiectului privind activitatea organizațiilor non-profit. Șeful fracțiunii, Corneliu Furculiță, spune că activitatea ONG-urilor trebuie să se încadreze în cîmpul legal al Republicii Moldova.

„Dacă se dorește ca partidelor politice să li se ofere dreptul de a crea asociații obștești, acestea trebuie strict reglementate în legea cu privire la partidele politice, inclusiv la partea ce ține de finanțarea acestora, care trebuie să fie transparentă și exclusiv din surse interne. În varianta actuală a proiectului legii ONG-urilor, PSRM nu-și va da vot de susținere. O decizie finală va fi luată după ce vom vedea toate propunerile deputaților din Comisia parlamentară de specialitate. Suveranitatea poporului nu este de vînzare”, a scris Corneliu Furculiță, într-o postare pe Facebook.

Amintim că și președintele Igor Dodon a declarat astăzi că dacă Legea cu privire la Organizațiile neguvernamentale va fi aprobată în redacția actuală, securitatea țării va fi pusă în pericol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?