COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Fracțiunea Platformei DA în CMC are trei consilieri noi

7 oct. 14:47   Politică
1298 0

Consiliul Municipal Chișinău a atribuit astăzi cinci mandate de consilier în locul celor patru consilieri ai fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate și unul al fracțiunii PCRM, care și-au anunțat demisia.

Cei cinci consilieri municipali noi au luat locul consilierilor PAS care au ales funcția de deputat în Parlament și al unui consilier de la Partidul Comuniștilor. Astfel, fracțiunea Partidului Platforma DA are cu trei consilieri mai mult, cea a PCRM cu unul mai mult iar la fracțiunea PAS s-a adăugat încă un consilier, transmite Noi.md cu referire la MOLDPRES.

„Se ridică, în baza cererilor de demisie, mandatele consilierilor: Trubca Alexandru, Munteanu-Pojoga Angela, Grădinaru Vasile, Ina Coșeru, de la PAS și mandatul consilierului Rusol Nicolai de la Partidul Comuniștilor. Totodată au fost atribuite mandatele de consilieri în CMC candidaților supleanți: Rusu Aurel, Tîșcu Ala, Umaneț Anatolie, Țurcan Ilie, de pe listele ACUM DA PAS și lui Filimon Ivan, de pe listele PCRM”, a declarat Adrian Talmaci, secretarul Consiliului Municipal Chișinău.

Inedita situație se datorează faptului că pe lista electorală pentru alegerile locale, Partidul Acțiune și Solidaritate a avut puțini supleanți.

Amintim că, la începutul lunii august, într-o conferință de presă, consilierii municipali ai Fracțiunii PAS, din Consiliul Municipal Chișinău au anunțat că, din cei 7 consilieri, care s-au regăsit pe lista electorală a partidului, la alegerile parlamentare din 11 iulie curent, 5 au intrat în Parlament. Din cei 5, unul a renunțat la mandatul de deputat în favoarea celui de consilier în CMC. Este vorba de Zinaida Popa.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X