X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Fracțiunea PDM, în discuții cu premierul și președintele țării

14 mai. 2020,, 16:49   Politică
2645 4

Fracțiunea PDM a purtat discuții astăzi, 14 mai, cu premierul Ion Chicu și președintele țării, Igor Dodon. Într-un comunicat de presă, Partidul Democrat scrie că va „susține în continuare doar proiecte care nu prejudiciază interesele țării și care aduc beneficii oamenilor”.

Agenda legislativă, prioritățile actului de guvernare, dar și măsurile pentru etapa de după ieșirea din stare de urgență au fost discutate astăzi de către fracțiunea PDM cu premierul Ion Chicu și președintele țării Igor Dodon, în cadrul unei ședințe de lucru.

Deputații democrați au menționat prioritățile fracțiunii PDM în această sesiune parlamentară: o viaţă mai bună pentru oameni (domeniul social-economic, măsuri economice și sociale de ieșire din criza pandemică), reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, integrare europeană şi relaţii bune cu alte state, integritate teritorială, securitate şi soluţionarea conflictului transnistrean.

Au fost discutate și divergențele de viziuni pe anumite sectoare, modul de luare a deciziilor și propunerile PDM. Unii membri ai fracțiunii PDM au vorbit despre situația îngrijorătoare din agricultură, mai ales după seceta din acest an, și au menționat necesitatea restricționării exportului de grîu pentru o perioadă.

Au fost expuse și nemulțumirile față de felul în care a fost gestionată recepționarea ajutorului umanitar de 3,5 milioane de euro din Romînia.
PDM consideră prioritate aprobarea în Parlament, în regim prioritar a proiectelor vizate de condiționalitățile UE pentru tranșa a II-a din asistența macro-financiară oferită țării noastre, proiecte inițiate încă în perioada guvernului Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?