X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor părăsește sala de ședință

10 feb. 2022,, 10:32   Politică
2351 6

Fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor părăsește sala de ședință în semn de protest. Asta după ce cei de la PAS au refuzat să amîne examinarea proiectului de lege referitoare la „pre-vetting”, informează noi.md

Proiectul de lege prevede verificarea integrității tuturor candidaților la funcțiile de membri în Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliului Superior al Procurorilor, până la convocarea adunărilor generale ale judecătorilor și procurorilor.

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea.

"Proiectul conține mai multe formulări neclare, lipsite de mecanisme de reglementare, astfel că acesta trebuie de mai discutat", a spus Vlad Batrîncea.

La plecarea BCS a reacționat și președintele Parlamentului, Igor Grosu.


”Eu să înțeleg că voi ați venit doar pentru aplauze?”, a întrebat Grosu.

La rîndul său, deputată în Parlamentul Republicii Moldova, președinta Comisiei juridice numiri și imunități, membră supleantă la Comisia de la Veneția, Olesea Stamate.

Noi am organizat o consultare specială cu membrii BCS pe marginea acestei legi, dar la această consultare nu a venit nimeni”, a spus Stamate.

Ulterior, aleșii poporului au votat proiectul de lege privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcțiile de membri în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, precum și pentru modificarea unor acte normative.

”Chiar dacă unii colegi au părăsit sala pot să le spun doar atît: vor ei sau nu vor reforma în justiție va avea loc”; a comentat Igor Grosu după votare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?