Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Fostul vicepremier a criticat ideea "cu privire la un Guvern cu mandat limitat"

29 dec. 2020,, 12:50   Politică
4360 1

Expert independent, fostul prim-vicepremier, ex-ministrul Economiei Moldovei, Alexandru Muravschi a criticat propunerea deputatului din grupul "Pro Moldova", Vladimir Cebotari "cu privire la posibilitatea apariției unui guvern cu mandat limitat".

Potrivit agenției "INFOTAG", pe pagina sa de pe rețelele de socializare el a numit această inițiativă a Pro Moldova drept "o ahinee, pe care este ciudat să o auzim de la ex-ministrul Justiției".

"Parlamentul, conform Constituției, exprimă vot de încredere unui Guvern cu drepturi depline, cu un program deplin. Faptul că Guvernul Maiei Sandu a venit în iunie 2019 cu un program alcătuit stăngaci, iar ulterior guvernul lui Ion Chicu a venit cu un program pentru un an, pentru asta au votat deputații", a amintit expertul.

El a observat că țara "intră în faza vieții conform Constituției și legilor".

"Guvernul fie este, fie nu este. Și cît va dura mandatul său în realitate, acest lucru îi va decide politicienii. În general, în ajunul dizolvării Parlamentului, cei care înțeleg foarte bine că nu vor fi aleși în el, aduc idei delirante publicului. Democrații și fragmentele lor inventează forme tranzitorii sau cu mandate limitate ale guvernului. "Platforma DA" începe să vorbească despre posibilele falsificări în masă și mituirea alegătorilor. Ca întotdeauna - niciunul dintre ei nu învață nimic", consideră Muravschi.


Cebotari, ieri, în cadrul consultărilor cu președintele Maia Sandu, a spus că "avem nevoie de un guvern cu mandat foarte limitat, care va veni cu pachete sociale în domeniul sănătății, pregătirea vaccinării în masă și pregătirea perenului pentru alegerile parlamentare anticipate".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?