Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fostul președinte al Moldovei răspîndește panică

19 mar. 2020,, 19:15   Politică
8580 24

Fostul președinte al Moldovei, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, răspîndește panică printre cetățeni prin criticile sale în adresa acțiunilor autorităților privind combaterea răspîndirii coronavirusului.

Vorbind în cadrul emisiuni ”Secretele puterii” de la postul Jurnal TV, în loc de o evaluare obiectivă a activității autorității în actuala situație dificilă, ex-președintele țării și președintele PCRM a criticat dur măsurile și acțiunile autorităților, iar cea mai mare porție de critică din partea lui i-a revenit actualului președinte, Igor Dodon, pe care liderul comuniștilor moldoveni îl acuză de toate păcatele de muritori, inclusiv, de desfășurarea alegerilor la Hîncești, pe 15 martie, cu riscul infectării cetățenilor locali, în condițiile răspîndirii coronavirusului.

În același timp, Vladimir Voronin a declarat că nu înțelege de ce autoritățile au declarat starea de urgență, deoarece el nu vede o diferență între regimul de carantină, codul roșu de pericol de infectare cu coronavirus și introducerea stării de urgență, deoarece toate măsurile restrictive și avertizare necesare fuseseră deja introduse de autorități.

Desigur, liderului PCRM, al cărui partid, pentru prima dată în istoria sa, nu a intrat în Parlament, îi par insuficiente măsurile actualei guvernări pentru susținerea cetățenilor și a businessului în perioada crizei, deși nu a formulat clar propunerile sale în acest sens.

Vladimir Voronin foarte mult și dur îl critică pe Igor Dodon pentru că el în fiecare zi desfășoară multe ședințe, iese cu adresări către cetățeni, îi informează operativ despre activitatea autorităților, măsurile de combatere a răspîndirii pandemiei de coronavirus. El acuză cinic șeful statului că, în acest mod Igor Dodon vrea să arate ca un salvator al națiunii, își cîștigă în pușculița puncte politice înaintea viitoarelor alegeri prezidențiale.


Este evident că, în situația actuală, care necesită maximă consolidare, liderii mai multor partide, care au devenit marginale, preferă să amintească cu glas tare despre existența lor prin intermediul unei adevărate isterii, criticînd puterea în general, guvernul pentru orice acțiuni ale acestora, efectuate deja sau încă nerealizate, deoarece este cel mai ușor să stai deoparte, să nu faci nimic, să spui cuvinte goale și să dea toată vina pe cei care lucrează în condiții de criză.

Și se creează o impresie foarte clară că mulți dintre politicienii noștri din opoziție au nevoie nu de protecție reală împotriva bolii, ci de o slăbirea maximă a situației și revenirea la putere cu orice preț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?