X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Fostul lider al Partidului Comunist din Transnistria, lipsit de imunitate parlamentară

6 iun. 2018,, 14:30   Politică
4972 2

Sovietul Suprem al autoproclamatei RMN l-a privat de imunitate parlamentară pe fostul lider al Partidului Comunist din Transnistria Oleg Horjan.

Potrivit presei transnistrene, citate de Noi.md, prin decizia unanimă a legislativului, Oleg Horjan a fost deposedat de imunitate și urmează să compară în fața instanței pentru încălcarea legii în timpul mitingului de protest de pe 2 iunie din centrul Tiraspolului.

După cum a scris deputatul Andrei Safonov, parlamentarilor li s-au prezentat înregistrări video de la Direcția afaceri interne din Tiraspol, unde s-a desfășurat o încăierare dintre deputatul Oleg Horjan și ofițerii de poliție. Totodată, lor li s-a arătat cum el pornește sirena prin megafon la o oră prea tîrzie.

Safonov a mai menționat că mulți deputați au avut pretenții față de autorități, dar au mers la mitinguri acolo unde administrația le-a oferit un loc, niciunul dintre ei nu a luptat cu poliția. „În general, totul trebuie să fie conform legii. Iar sesiunea continuă. Colegul Horjan se află în fotoliul său, participă la dezbaterea proiectelor de lege”, a scris Andrei Safonov.

Conform mass-mediei locale, Oleg Horjan, înainte de ședința Sovietului Suprem, a înregistrat un mesaj video pentru cetățeni, pe care l-a distribuit în rețelele sociale. El a spus că „în fața legii este curat, iar toată vina lui este că se luptă sincer și curajos cu autoritățile, apărînd drepturile omului simplu”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?