Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Fostul director SIS Vasile Botnari, plasat în arest la domiciliu

21 iul. 2022,, 17:38   Politică
2671 0

Fostul director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

Măsura a fost dispusă de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Instanța a admis parțial demersul procurorilor anticorupție care au cerut arestul preventiv pentru termen de 30 de zile.

Decizia Judecătoriei Ciocana va fi constestată de procurori la Curtea de Apel.

"Ținînd cont de faptul că la eliberarea mandatului de arestare la domiciliu în privința persoanei vizate, instanța de judecată nu a oferit o apreciere corespunzătoare argumentelor aduse de către procuror cum ar fi: riscul ingerinței învinuitului în cursul normal al efectuării justiției, influențarea și exercitarea de presiuni asupra martorilor care nu au fost încă audiați, nimicirea și deteriorarea probelor, întrucît urmărirea penală încă se află în plină desfășurare, procurorii vor contesta cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana", se arată în nota informativă a Procuraturii Anticorupție.

Amintim că, ex-directorului SIS este vizat în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, săvîrșite de o persoană cu funcție de demnitate publică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?