X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fostul director de la ANSC, demis de Parlament, a răbufnit: Alaiba! Jos labele murdare de pe ANSC

5 iul. 2019,, 13:11   Politică
5910 10

După demisia sa, fostul director al Agenției Naționale de Soluționare a Contestațiilor (ANSC), Anatolie Zagorodnîi, a reacționat bolnăvicios la demisie: „Alaiba! Jos labele murdare de pe ANSC”, a scris acesta pe Facebook, notează Noi.md.

Zagorodnîi l-a acuzat pe Alaiba că în 2013, împreună cu alți membri ai PLDM ar fi repartizat fonduri europene pe criterii politice, în urma unor înțelegeri dubioase cu beneficiarii și spune că demisia sa ar fi de fapt o răfuială politică.

„Domnule luptător pentru Demnitate și Adevar , De ce ANSC? Argumentele aduse precum că numirea mea nu fost legală sînt lipsite de sens și nu au niciun suport juridic. Ele pot fi calificate doar ca răfuială politică și promovarea intereselor de grup pentru că insistența Dumneavoastră stîrnește multe semne de intrebare!!! La fel și atacurile din ultima perioadă asupra instituției de către unele ONG-uri îmi stîrnesc curiozitatea…sînt cumva orchestrate de luptatorul nostru pentru demnitate și adevăr?”, menționează Zagorodnîi în postarea sa.

Anatolie Zagorodnîi a lăsat să se înțeleagă faptul că ar putea apela la instanța de judecată pentru a reveni în funcție.

„Studiați hotărîrile Curții Constitutionale, care deja s-a expus asupra unei situații similare anticipînd răfuiala politică pe care o promovați. A fost examinată constituţionalitatea unor hotărîri ale Parlamentului referitoare la numiri şi revocări. Curtea a reţinut că votul odată consumat nu poate fi revizuit. O procedură de revizuire a votului nu este şi nici nu poate fi prevăzută, deoarece ar zădărnici tot procesul legislativ şi ar compromite autoritatea legislativă a statului, ar afecta securitatea raporturilor juridice şi chiar securitatea naţională, dacă s-ar admite posibilitatea revenirii, după o perioadă de timp, la voturile exprimate pentru adoptarea unor hotărîri sau legi, reieşind din interese politice sau personale de moment. Nu mor caii cînd vor cîinii”, a conchis Zagorodnîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?