X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fostul deputat Radu Rebeja vine cu o reacție la acuzațiile ANI

15 noi. 2021,, 11:51   Politică
2663 1

Fostul deputat Radu Rebeja a venit cu o reacție după ce Autoritatea Națională de Integritate a constatat că ultimul a încălcat regimul juridic al incompatibilităților.

În opinia lui, constatarea este greșită, ilegală și chiar calomnioasă, însă deocamdată nu o atacă în instanța de judecată.

„Voi decide în scurt timp, or eu am lucruri mult mai importante de făcut - atît personale, cît și prin implicarea activă să dezvolt fotbalul moldovenesc”, a scris acesta pe Facebook, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Sînt mirat de constatarea ANI în raport cu mine, care recent a fost intens mediatizată. Aceasta este cel puțin stranie, or eu tot timpul am respectat legislația R. Moldova. Toți cunosc că sînt fondator al Academiei de Fotbal Radu Rebeja, iar din 2017 sînt și Președinte la AO “Academia de Fotbal Radu Rebeja-LIMPS“.

Conform LEGII despre statutul deputatului în Parlament , nr. 39-XIII din 07.04.1994, Art.3. – Mandatul de deputat este incompatibil cu:


d) exercitarea oricărei alte funcţii remunerate, inclusiv a funcţiei acordate de un stat străin sau organizație internaţională, cu excepţia activităţii didactice şi ştiinţifice desfăşurate în afara programului stabilit de Regulamentul Parlamentului”, a scris fostul deputat.

În context, a menționat că nu a fost remunerat în cadrul prezentei AO, „lucru care poate fi ușor verificat la organele fiscale”.

„Mai mult, împreună cu partenerii, zilnic continuăm să investim în această Academie de fotbal, creînd condiții pentru cei peste 400 de copii dornici de a practica fotbalul. Nu am negat niciodată faptul Președinției mele la AO și e suficient să verificați declarația mea anuală de avere si interese pentru a confirma cele spuse de mine”, a adăugat acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?