X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Fostul deputat PD Vladimir Andronachi rămîne în arest

10 ian. 2023,, 16:33   Politică
2888 0

Controversatul om de afaceri, Vladimir Andronachi rămîne în arest. Magistrații Curții de Apel au respins contestarea avocaților și au menținut decizia primei instanțe, care i-a prelungit măsura preventivă cu încă 30 de zile.

Andronachi a refuzat să fie escortat în fața instanței iar avocații acestuia consideră abuzivă decizia de prelungire a măsurii preventive, transmite tv8.md.

Vladimir Andronachi a ajuns pe mîna autorităților din Republica Moldova în data de 2 noiembrie 2022, după ce a fost predat de către Serviciile de Securitate ucrainene, care l-au declarat persoană indezirabilă și l-au expulzat din țară.

Vladimir Andronachi este unul dintre cei mai controversați politicieni. A fugit din Republica Moldova imediat după alegerile parlamentare cîștigate de PAS. În luna septembrie 2021, procurorii anticorupție au descins cu percheziții acasă la fostul democrat. Acțiunile au avut loc în cadrul dosarului fraudei bancare, în care Andronachi este cercetat penal.

Vladimir Andronachi, economist de profesie, deputat în două legislaturi din partea Partidului Democrat, este asociat de opinia publică drept persoană de încredere a oligarhului fugar Vlad Plahotniuc, partener de afaceri cu controversatul deputat fugar Ilan Șor, apropiat din 2020 și de Partidul Socialiștilor și Igor Dodon. Andronachi este acuzat de implicare în scheme imobiliare, energetice, extracție de zăcăminte, export de fier uzat, furtul miliardului.

0
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?