X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Fostul deputat democrat Constantin Botnari, anunțat în căutare internațională

21 dec. 2021,, 12:54   Politică
3094 0

Fostul deputat al Partidului Democrat, Constantin Botnari, a fost anunțat în căutare internațională prin intermediul Interpol.

Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de șeful Biroului Interpol, Viorel Tențiu.

„A fost anunțat în căutare internațională prin intermediul Interpol săptămîna trecută. Acesta este deja vizibil în baza de date a Interpol. Este învinuit de fals în acte, etc.”, a declarat Tențiu.

Pînă în anul 2019, Constantin Botnari era cunoscut ca „mîna dreaptă” a lui Vladimir Plahotniuc, însoțindu-l pe acesta la toate evenimente politice și nu doar. Constantin Botnari ar fi fost curierul de încredere al lui Plahotniuc în mai multe cazuri de abuz și corupție politică.

După 2019, Botnari a fost acuzat și de faptul că ar fi coordonat schemele de contrabandă cu chihlimbar, acuzații pe care le-a respins categoric.


După ce PDM a pierdut puterea în 2019, Botnari alias „Borsetka” a dispărut o perioadă din Moldova. A revenit ulterior periodic acasă, fără a fi luat în vizor de noile autorități. Acesta ar fi părăsit definitiv Republica Moldova abia în acest an, iar acum face naveta între Londra și Palma de Mallorca.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?