X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Fostul consilier a lui Filat: Diplomația noastră nu poate asigura o politică credibilă

2 noi. 2018,, 18:27   Politică
2648 0

Modul, în care este dusă diplomația în Republica Moldova este criticat, într-o postare pe pagina personală de Facebook, de Victor Chirilă, fostul consilier a lui Vlad Filat pe probleme de politică externă.

UE

„Dialogul politic cu UE, în special la nivel înalt, a ajuns în impas.

„UE a stopat asistența sa macrofinanciară în valoare de 100 milioane de euro pînă la îndeplinirea precondițiilor politice.

SUA


„Dialogul strategic cu SUA este, deocamdată, unul proformă, fără rezultate substanțiale,

Rusia

„Politica externă în raport cu Federația Rusă este una neregulată, imprevizibilă, voluntaristă și lipsită de orice viziune instituțională pe termen scurt și mediu”.

România

„Parteneriatului strategic de integrare europeană cu România îi lipsește ambiția și viziunea pe termen lung, care ar fi pe măsura obiectivului de integrare economică a Republicii Moldova cu UE, stipulat în Acordul de Asociere”.

„Accentul pus aproape exclusiv pe interconectarea energetică cu România este insuficient pentru transformarea integrării economice într-un motor al viitoarei integrări politice cu UE”.

Ucraina

„Autoritățile moldovene subestimează gravitatea planurilor autorităților ucrainene de a construi o serie de hidrocentrale pe cursul superior al rîului Nistru, care pot genera o catastrofă ecologică și pune în pericol securitatea alimentară și economică a Republicii Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?