X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Fostul avocat al lui Filat spune cînd ar putea reveni Plahotniuc în țară

24 sep. 2020,, 08:43   Politică
2889 1

Igor Popa, fostul avocat al lui Vladimir Filat, a dezvăluit în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” la Jurnal TV, că s-a văzut anul acesta cu Vladimir Plahotniuc, la Miami, și că fostul lider PD se lăuda că SUA vrea să-l folosească în niște misiuni, dar și că are de gînd să se întoarcă în Republica Moldova pînă la sfîrșitul acestui an.

Întrebat cînd a discutat ultima dată cu Plahotniuc, avocatul Igor Popa a răspuns: „Pot să vă spun și exact. Asta a fost anul ăsta, l-a sunat un avocat care îl reprezintă acolo și l-a chemat la discuție. Eu i-am spus: „Lașule, ce faci aici? De ce ai făcut mizeria asta în Moldova și m-ai certat cu Filat?”. El stătea într-o cafenea și tremura ca un șoarece și îmi spunea, jurîndu-se pe copiii lui, că n-a făcut asta. Și îmi spunea că pînă la sfîrșitul anului se va întoarce în Republica Moldova și „totul va fi bine”. La asta i-am răspuns: să vedem.”

Potrivit avocatului, după fuga din RM Plahotniuc ar mai fi colindat niște țări, lucru recunoscut în cadrul întîlnirii de la Miami, transmite realitatea.md.

„El a spus că a vizitat România, Ucraina, că americanii vor să-l folosească pe el în nu știu ce misiuni. Niște povești de-ale lui, brașoave. El își imaginează că poate să mai facă un serviciu americanilor”, a declarat Igor Popa.

Întrebat ce a avut de discutat cu Plahotniuc și de ce s-a întîlnit cu el, fostul avocat al lui Vladimir Filat a spus: „Eu călătoresc foarte mult și am proiecte la nivel global. Cînd m-am întîlnit cu acest individ a fost printre altele, n-am fost pentru el.”


„Plahotniuc și-a dorit un lucru, ca Filat să nu vorbească, să-l țină izolat în celulă, să tacă și asta s-a întîmplat. Filat a acceptat un deal, a avut condiții foarte bune în celula sa. Pe mine mă trimiteau să vorbesc doar dacă era cazul, în rest ei vorbeau la telefon și Plahotniuc, spune el, i-a promis că-l va scoate din pușcărie. Filat povestea că Plahotniuc într-o seară i-a organizat o masă copioasă cu șampanie și cu prieteni, s-a îmbătat și nu ajungea pînă la celulă. Altă dată îmi povestea că i-a trimis cadouri de Crăciun. Filat și Plahotniuc sînt un întreg. Acești doi complici în jaful bancar cooperează pînă în ziua de astăzi și vorbesc la telefon pînă acum”, a declarat Igor Popa în cadrul talk-showului „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Igor Popa mai spune că Vladimir Filat și Vladimir Plahotniuc țin legătura și vorbesc la telefon pînă în ziua de astăzi.

„Ei au rămas prieteni pînă în ultima clipă. În afară de tăcere a fost și serviciul lui de a oferi consultație. Filat îi spunea lui Plahotniuc și îl consulta cum să se comporte în public pentru a cîștiga în scrutinul electoral. Filat i-a cerut lui Plahotniuc susținere financiară și politică. La ultima discuție îi spunea că „Vlade, uite, Platon este împotriva mea și a ta, acuma trebuie să ne unim forțele și să luptăm cu acest Platon”, a declarat avocatul Igor Popa.

Fostul avocat a lui Filat mai spune că declarațiile și acuzațiile acestuia sînt acum investigate de procurorii din Germania.

„Din momentul în care am auzit acuzațiile aberante ale lui Vlad Filat, am avut nevoie de timp pentru documentare. Am adresat o plîngere penală față de procurorii din Germania în care am cerut să se investigheze faptele declarate de el. Totodată am încercat să luăm legătura cu el pentru a înțelege de ce face astfel de declarații, dar nu ne-ea răspuns, ulterior ne-a rugat să nu facem declarații de presă. Prima reacție după declarațiile lui a fost să rîdem în hohote”, a mai adăugat Popa.

Vladimir Filat se află peste hotare și nu a putut fi contactat pentru o reacție. Vom reveni ulterior cu reacția liderului PLDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?