X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Fostul ambasador al Rusiei în R. Moldova va fi observator la alegeri

26 oct. 2020,, 17:17   Politică
4650 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat luni, 26 octombrie, 20 de persoane în calitate de observatori internaționali din partea Consiliului Adunării Interparlamentare a Statelor-membre ale CSI, care vor monitoriza alegerile prezidențiale în secțiile de votare constituite în străinătate.

Printre persoanele acreditate, se regăsește și Farit Muhametșin, fostul ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova. Diplomatul a fost numit ambasador în țara noastră în aprilie 2012 și a fost înlocuit în iulie 2018, de către Oleg Vasnețov, scrie cotidianul.md.

De menționat că la cîteva săptămîni după ce și-a încheiat misiunea de ambasador în Republica Moldova, Farit Muhametșin a fost decorat de către președintele Igor Dodon cu „Ordinul de Onoare”.

Un demers în vederea acreditării celor 20 de persoane în calitate de observatori internaționali pentru monitorizarea alegerilor prezidențiale a fost înaintat Comisiei Electorale Centrale de către Consiliul Adunării Interparlamentare a Statelor-membre ale CSI.

Într-un comunicat de presă, CEC precizează că persoanele acreditate în calitate de observatori internaționali își vor desfășura activitatea în condițiile legislației Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?