X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Fosta ambasadoare a Moldovei va candida într-o circumscripție peste hotare

6 ian. 2019,, 13:30   Politică
3458 0

Ambasadoarea Republici Moldova în Italia Stela Stîngaci, care a fost rechemată la sfîrșitul lunii decembrie din funcție, și-a anunțat intenția de a candida pe circumscripția nr. 50, la Vest, pentru următoarele alegeri parlamentare din februarie.

Stîngaci a anunțat că a început colectarea semnăturilor în susținerea candidaturii ei.

„Doresc sincer să-mi pot continua activitatea mea de ambasador pentru a duce mai departe, împreună, lucrurile cu adevărat importante și necesare pentru comunitatea noastră. Din păcate, pînă în acest moment, nu am avut semnale în această privință din partea autorităților. De aceea, am decis să cer încrederea oamenilor. Am decis să inițiem colectarea semnăturilor susținătorilor drept candidat independent la funcția de deputat în Parlament în circumscripția uninominală nr.50, pentru alegerile din 24 februarie 2019”, a scris ambasadoarea pe o rețea de socializare.

În ședința Guvernului de miercuri, 26 decembrie, a fost rechemată Stela Stîngaci, din funcția de Ambasador extraordinar și plenipotențiar ar RM în Italia, Malta și pe lîngă ordinul suveran Maltez, prin cumul. Rechemarea este în contextul expirării misiunii.

La scurt timp, mai mulți moldoveni din Italia au lansat o petiție prin care i-au cerut Președintelui Dodon să nu semneze decretul de rechemare a Ambasadoarei Stela Stîngaci.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?