Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Fost vicepremier pentru Reintegrare: Avem instrumentele necesare să rezolvăm conflictul transnistrean

1 mar. 11:50   Politică
3784 0

Chișinăul are acum o șansă unică să rezolve conflictul transnistrean, a declarat fostul vicepremier pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, în cadrul emisiunii ”Dialog Deschis”.

Potrivit lui, dacă vom aștepta prea mult, vom pierde fereastra de oportunitate de a reintegra regiunea nerecunoscut[ în cadrul R. Moldova, avînd în vedere că acum s-a creat un context geopolitic propice, dar și avem susținerea comunității internaționale, notează Noi.md cu referire la deschide.

Potrivit lui Flenchea, acum nu este momentul să discutăm despre ce format de negocieri trebuie să implementăm, ci să facem acțiuni concrete în vederea rezolvării diferendului.

”În momentul în care s-au schimbat realitățile în zonă, s-a schimbat contextul geopolitic și avem toate premizele și toate instrumentele pentru rezolvarea acestui conflict, anume acum au reapărut discuțiile despre ce facem cu formatul de negocieri. Nu sînt decît discuții despre discuții. Am să insist că orice fel de discuții despre formatul de negocieri nu sînt doar inutile, dar și nocive pentru procesul de reintegrare a țării. Noi acum avem instrumente, avem interese comune cu populația regiunii, în primul rînd. Suntem într-un context și într-o realitate în care putem să acționăm, nu să discutăm. Putem să discutăm cu Tiraspolul cum putem să facem aceste lucruri mai eficient. Sau, dacă ei nu vor să discute, pur și simplu să le facem, să facem ceea ce trebuie făcut ca această țară, pe ambele maluri ale Nistrului, să funcționeze ca un singur stat. Lucruri care trebuie și pot fi făcute. A rămas în trecut timpul discuțiilor” a declarat fostul vicepremier.

Potrivit lui, comunitatea internațională este gata să ne susțină în aceste demersuri, însă noi trebuie să fim primii interesați în rezolvarea acestui conflict.

19
2
0
0
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?