Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Fost vicepremier critică deschiderea conducerii de a angaja tineri în funcții importante

8 sep. 2021,, 10:15   Politică
2930 4

Fostul vicepremier Victor Stepaniuc, a criticat deschiderea conducerii țării de a recruta tineri în funcții importante, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

Acesta a motivat prin faptul lipsei de experiență și a propus guvernanților să interzică ocuparea funcțiilor înalte de candidați mai tineri de 30 de ani.

”În mai multe țări prospere nu există interdicții pentru pensionari de a ocupa o funcție publică. La noi, însă, după pensionare, adică după 63, 65 de ani apar multiple interdicții.

Am considerat și consider aceasta o eroare. Ca regulă, majoritatea pensionarilor care au avut o activitate intelectuală permanentă, au lucrat în domeniul public, precum și în sfera educației, științei, culturii, bussinesului, etc... La vîrsta 50-72 de ani au cel mai mare potențial și randament de muncă. Așa afirmă știința.

Este alogic să promovezi tineri de 22-30 de ani fără cunoștințe și experiență de muncă de 5-10 ani, cu caracter neformat, în funcții publice, guvernamentale.


În acest context mă adresez guvernanților, deputaților să abordeze logic și înțelept problema recrutării, pregătirii și fortificării cadrelor pentru economie și serviciul public. Ar merita ca în legislație să existe interdicții pentru ocuparea posturilor de conducere în structurile administrației publice centrale pentru persoanele, care nu au vîrsta de 30 de ani și 5 ani stagiu în domeniu, precum și pentru persoanele, care au atins vîrsta de 70 de ani”, propune ex-vicepremierul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?