COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Fost președinte al CC: M-a bucurat faptul că Președintele înțelege foarte bine rolul și scopul statului

Fost președinte al CC: M-a bucurat faptul că Președintele înțelege foarte bine rolul și scopul statului

Fostul președinte al Curții Constituționale, Victor Pușcaș, constată că președintele țării, Igor Dodon, înțelege foarte bine rolul și scopul statului - Republica Moldova la etapa actuală.

Într-o postare pe Facebook, Pușcaș a menționat că politica echilibrată, promovată de șeful statului a fost numită de unii cercetători ,,podul de aur est-vest”.

“În acest context, ne amintim de Grigore Ureche, cronicar, care, la timpul său, constatînd specificul geopolitic al Moldovei istorice menționa că: Moldova ,,fiind în calea tuturor răutăților” trebuia să supraviețuiască, fiind statuată geografic la intersecția a trei imperii, a trei mari religii și a trei curente ideologice. Avîd conducători înțelepți, Moldova istorică, pe parcursul secolelor, realizînd cu succes misiunea statului: apărarea „drumului moldovenesc” - punte de legătură între Nordul și Sudul Europei, între Nordul Europei și Orientul Apropiat, apărarea Creștinității, fiind numită ,,poarta Creștinității” și altele, - în condiții foarte grele și-a păstrat suveranitatea și independența. În astfel de condiții se dezvoltă în prezent și Moldova de Răsărit - Republica Moldova, recunoscută de peste 180 de state ale lumii”, a scris fostul judecător constituțional.

Victor Pușcaș consideră că această idee ar trebui să fie una națională, a tuturor forțelor politice din Republica Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load