Fost deputat: Partidele trebuie să găsească o soluție privind desfășurarea alegerilor locale

Fost deputat: Partidele trebuie să găsească o soluție privind desfășurarea alegerilor locale

Ex-deputatul Iurie Țap, fost primar, și-a expus poziția, într-o postare pe o rețea de socializare, referitor la alegerile locale ce urmează să aibă loc în acest an. 


Fostul deputat spune că partidele parlamentare se arată preocupate într-o măsură mai mare de alegerile parlamentare anticipate, decît de cele locale, care urmau să se desfășoare, conform legii, în luna iunie curent. 


Potrivit lui, prelungirea mandatelor aleșilor locali, mandate care expiră la 14 iunie, ar fi ilegală.


"Mandatul consiliului local poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau catastrofă". Mandatul poate fi prelungit doar în anumite condiții: război sau catastrofă! Și doar prin lege organică! După toate, condițiile invocate nu sînt prezente, iar legea respectivă poate fi adoptată doar de Parlament”, a specificat el.


Iurie Țap a mai spus că, în aceasta situație, partidele parlamentare, de comun acord cu președintele sînt obligate să găsească soluțiile legale.


"În caz contrar va fi perpetuat fenomenul uzurpării puterii de stat, cale păguboasă pentru democrație și statul de drept. „Dura lex, sed lex! Principiul bunei credințe/bunului simț trebuie să prevaleze în activitatea autorităților statului/partidelor de guvernare, or, practicile manipulatorii sînt degradante…", a conchis fostul deputat.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load