TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Flenchea comentează acuzațiile Tiraspolului

Flenchea comentează acuzațiile Tiraspolului

Presa transnistreană scrie că un bărbat din stînga Nistrului ar fi fost sechestrat de către poliţie şi că autorităţile de la Tiraspol au cerut de la reprezentantul politic în procesul de negocieri să ofere informații cu privire la locul aflării bărbatului.

Potrivit portalului novostipmr, Andrei Samonia ar fi dispărut în data de 14 ianuarie, în timp ce se afla cu soţia în satul Sănătăuca, transmite Știri.md cu referire la publika.md.


Femeia ar fi declarat în timp ce se aflau în vizită, de ei s-au apropiat trei persoane, care l-ar fi informat pe soţul ei că el ar fi martor într-un dosar. Ulterior, Samonia ar fi fost sechestrat și dus într-o direcție necunoscută.

"Familia dispărutului, deja de o săptămînă, nu cunoște practic nimic despre locul aflării acestuia", menţionează publicaţia.

Pretinsul minister de externe a trimis scrisori către Alexandru Flenchea, vicepremierul pentru Reintegrare și spre organismele internaționale cu cererea de a oferi informaţii despre locul aflării lui Andrei Samonia şi starea lui de sănătate.

Solicitat de publika.md, vicepremierul pentru reintegrare Alexandru Flenchea a confirmat că a primit o solicitare din partea Tiraspolului. El a declarat că la moment nu cunoaşte despre un asemenea caz şi că va solicita informaţii de la IGP.

"Cu certitudine vă spun două lucruri: 1. Poliția noastră NU răpește oameni. 2. E campanie propagandistică pentru a umbri cazul Rjavitin.

Bine, şi încă un lucru cert, nu mai puţin important: nu vom răspunde solicitărilor lui Ignatiev până nu primim răspuns la solicitările privind vizitarea necondiţionată a cetăţeanului Alexandr Rjavitin", a mai spus Alexandru Flenchea.

Publika.md aminteşte că, la finele anului trecut, Asociaţia "Promolex" a semnalat dispariţia lui Alexandr Rjavitin, care s-a eschivat de la aşa-zisul serviciu militar din regiunea transnistreană şi că tânărul ar fi fost reţinut de forţele de ordine separatiste.

Săptămâna trecută, Tiraspolul a confirmat reținerea lui Alexandr Rjavitin, însă urma să vină cu un răspuns în scris referitor la asigurarea accesului avocaților și a medicilor la el.

Despre aceasta a comunicat reprezentantul politic al Tiraspolului în reglementarea transnistreană, Vitali Ignatiev, în cadrul întrevederii cu vicepremierul pentru reintegrare, Alexandru Flenchea.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load