X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Flacăra unionismului ar putea nimici autoritățile – opinie

20 mar. 2018,, 08:50   Politică
4988 5

Actualele autorități ale Republicii Moldova nu fac nimic pentru stoparea mișcării activizate a unioniștilor și chiar o înviorează în scopuri personale, mizînd pe intimidarea și sustragerea atenției oponenților prin intermediul acesteia.

Ei consideră că acesta este o un incendiu micuț, o flacără care va putea fi controlată și folosită la șantajul opoziției, dar aceasta ar putea să iasă de sub control, așa cum a mai fost anterior, și să nimicească autoritățile.

Opinia aparține istoricului și politologului Zurab Todua și a fost exprimată în cadrul emisiunii „Mecanismul de acțiune” de pe postul de televiziune NTV Moldova, relatează NOI.md.

El a menționat că autoritățile, care ar putea stopa campania de semnare a declarațiilor simbolice privind unirea cu România, inițiată în Moldova de un șir de localități, și ar putea reacționa într-un anumit mod, nu întreprinde nicio acțiune și chiar, cel mai probabil, tensionează situația.

„Prin urmare, ele speră să cîștige ceva astfel, să obțină rezultatul scontat la alegeri, să-i intimideze pe oponenți, să le sustragă atenția, să-i amenințe dacă vor vedea că oponenții, opoziția ar putea obține o poziție serioasă în Parlament”, a afirmat Zurab Todua.


În opinia lui, autoritățile și-ar dori o „bîtă” pentru oponenții intransigenți ca să le arate că sînt posibile distrugeri. „Aici, oameni buni, înțelegeți, ei au ideile lor. Dar principalul e că ei cred că acesta este un incendiu micuț, o flacără și ea va putea fi controlată, dar aceasta ar putea să iasă de sub control, așa cum a fost și anterior”, a menționat istoricul și politologul.

El a reamintit că unele mișcări informale care ulterior s-au transformat într-o mișcare politică foarte serioasă la finele anilor 80-90 au fost concepute sub controlul autorităților care cocheta cu ele. Ulterior acestea au început să-și impună voința și totul s-a finalizat prin aceea că autoritățile s-au schimbat și țara s-a prăbușit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?