Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Finanțarea Partidului Șor: 17 arestări la domiciliu și cinci preventive

24 oct. 2022,, 13:27   Politică
3050 0

Cinci persoane au fost plasate în arest preventiv, iar alte 17 persoane învinuite au primit arest la domiciliu.

Măsurile au fost aplicate în cadrul dosarului finanțării ilegale a Partidului Politic „Șor”, transmite Știri.md.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în cadrul urmăririi penale, la 22 octombrie 2022 Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a examinat 22 demersuri înaintate de procurori privind aplicarea măsurii preventive „arestarea preventivă” în privința persoanelor implicate în schema de acceptare a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

În rezultatul examinării, în privința a 5 persoane învinuite a fost aplicată măsura preventivă „arestarea preventivă”, iar în privința a 17 persoane învinuite, instanța a aplicat măsura preventivă „arestarea la domiciliu”.

În termenul prevăzut de lege, procurorii vor decide asupra exercitării căilor de atac.


În același timp informăm, că la 21 octombrie 2022, procurorul de caz a contestat cu recurs încheierea instanței de judecată prin care în privința învinuitei Tauber Marina măsura preventivă „arestarea la domiciliu” a fost înlocuită cu „liberarea provizorie sub control judiciar. Ședința de examinare a recursului de către Curtea de Apel Chișinău, a fost fixată pentru data de 25 octombrie 2022.

Persoanelor arestate le este imputată infracțiunea de complicitate la acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat, infracțiune prevăzută la art. 1812 alin. (5) din Codul penal.

În cazul stabilirii vinovăției acestea riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 57 500 pînă la 92 500 lei sau închisoare de la 2 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita anumite activităţi pe un termen de la 2 la 5 ani.

Despre desfășurarea urmăririi penale, inclusiv cu informații privind suma banilor depistată în cadrul efectuării perchezițiilor, vom reveni cu detalii suplimentare.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий