X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Financial Times: "Moscova a cerut Chișinăului să renunțe la Acordul de Liber Schimb cu UE"

27 oct. 2021,, 11:49   Politică
18136 14

Prestigioasa publicație britanică Financial Times publică un articol dedicat crizei gazelor din Republica Moldova în care dezvăluie că Rusia prin Gazprom a cerut R. Moldova să renunțe la Acordul de Liber Schimb și Aprofundat cu UE și implementarea pachetului energetic 3 în schimbul unui contract avantajos de durată de livrare a gazelor, citează Replica Media.

Cei de la Financial Times citează 2 surse independente care au participat la negocierile de săptămîna trecută. Potrivit acestora, Rusia își dorește o slăbire a influenței europene în Republica Moldova, în schimb fiind gata la concesii mai mari privind livrarea gazelor. Asta după ce „în iulie președinta Maia Sandu și partidul pro-vest susținut de ea au cîștigat detașat alegerile parlamentare”, notează publicația.

„Liberalizarea pieței gazelor va afecta Gazprom și Moldovagaz, subsidiara sa din Moldova care deține și operează rețeaua de gaze din Moldova. Moscova și-ar dori ca Moldova să abandoneze Acordul de Liber Schimb și Aprofundat cu UE, iar în schimb să adere la Uniunea Euroasiatică”, se mai arată în articol, notează Noi.md cu referire la cotidianul.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?