Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Filip: Vrem ca fiecare copil să crească într-un mediu sigur

29 mai. 2018,, 10:51   Politică
3694 5

În ajunul Zilei Internaționale a Copilului, premierul Pavel Filip a convocat ședința Consiliului național pentru protecția drepturilor copilului, în noua componență.

Premierul a spus că, în condițiile în care actualul sistem de protecție a copilului rămîne, în mare măsură, axat pe intervenție în situație de criză, se dorește o reorientare a acestuia către prevenire și intervenție timpurie.

O prioritate este și extinderea și diversificarea serviciilor de îngrijire de tip familial pentru copiii cu vîrsta de pînă la 3 ani și copiii cu dizabilități.

De asemenea, este esențială sporirea securității în perimetrul instituțiilor de învățămînt, în acest sens fiind elaborată o foaie de parcurs. Aceasta prevede revizuirea regulamentelor instituțiilor de învățămînt pentru introducerea standardelor de securitate și siguranță, includerea în programul școlar a lecțiilor privind securitatea și siguranța, instituționalizarea practicii de frecventare săptămînală a instituțiilor de către polițistul de sector, precum și supravegherea video a accesului în școli.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?