Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Filip: SUA rămîne partenerul strategic al Republicii Moldova

6 dec. 2018,, 07:31   Politică
5104 7

Premierul Pavel Filip crede că relația Republicii Moldova cu Statele unite ale Americii este una strategică, iar suportul oferit de SUA este foarte valoros pentru țară.

Aprecierile au fost formulate la întrevederea cu George Kent, asistentul adjunct pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA, scrie Noi.md cu referire la un comunicat al Guvernului.

Pavel Filip s-a referit la acțiunile Guvernului pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și stabilizarea sectorului bancar, care dau rezultate. Astfel, creșterea economică a atins 5,2% în trimestrul doi al anului, la buget au fost acumulate cu 2 miliarde de lei mai mult decît suma planificată. Totodată, în nouă luni ale anului, au fost făcute investiții în sumă de peste 140 milioane de dolari.

Pavel Filip l-a informat pe George Kent că în ultima perioadă s-au făcut eforturi și pentru combaterea corupției și reformarea justiției, în special, modificarea cadrului legal. Implementarea acestor reforme, însă, decurge mai anevoios

Premierul a spus că guvernarea va depune toate eforturile pentru a asigura un proces electoral democratic, liber și transparent. „Suntem o echipă care are capacitățile necesare și dorința de a schimba lucrurile în Republica Moldova”, a spus Pavel Filip.

Oficialul american a confirmat suportul SUA pentru ca Republica Moldova să fie o țară de succes, democratică și prosperă. În același timp, George Kent a menționat că SUA va susține Chișinăul în fața provocărilor interne și externe, inclusiv în prevenirea riscurilor de imixtiune din exterior în procesul electoral.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?