X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Filip: Structura Parlamentului nu va arăta diferit în urma anticipatelor

21 mar. 2019,, 15:30   Politică
2555 3

Liderul fracțiunii parlamentare a PDM, Pavel Filip, și-a exprimat speranța că nu se va ajunge la alegeri anticipate și va fi formată o majoritate parlamentară, notează Noi.md.

Potrivit lui, configurația Parlamentului în cazul alegerilor anticipate nu ar arăta diferit, ceea ce înseamnă că formațiunile alese la 24 februarie trebuie să ajungă la un consens.

„Nu cred că structura Parlamentului se poate schimba în decurs de cîteva luni, iar votanții să-și schimbe opțiunea de vot. Consider că cei care nu vor categoric să discute, să formeze o coaliție, își bat joc de cetățeni și de banul public. Gata, cetățenii au votat, ne-au investit cu încredere, trebuie să pornim discuțiile, să nu dezamăgim oamenii”, a comentat Filip.

Întrebat dacă PD va coopta deputați din alte fracțiuni parlamentare pentru a forma o coaliție, Filip a răspuns: ”nu fac exerciții intelectuale, vor avea loc discuții, vom avea rezultate în urma acestor discuții și atunci vom putea vorbi despre noua majoritate”.

În ceea ce privește inițiativele blocului ACUM privind demiterea mai multor șefi de instituții, democratul a precizat că în realitate oponenții lor politici urmăresc alte scopuri decît cele anunțate.


„Nu am văzut proiectele lor de lege, dar în lipsa organelor de conducere a Parlamentului, nu poți face multe. Se creează impresia că pentru cei din blocul ACUM este importantă crearea unei percepții mai curînd, decît obținerea unui rezultat”, a explicat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?