X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Filip reacționează la scandalul de corupție din jurul ASEM

5 iun. 2018,, 16:23   Politică
5508 7

Șase profesori ai Academiei de Studii Economice și alți trei intermediari au fost arestați într-un dosar privind promovare contra-cost a examenelor, tezelor anuale și de licență, dar și note pentru practica de producție.

Subiectul a fost adus în discuție de premierul Pavel Filip în cadrul ședinței Guvernului care a catalogat acțiunile date ca „cineva își bate joc de viitorul Moldovei”.

„Nu este vorba despre această mită, este vorba că cineva își bate joc de viitorul Moldovei. Noi putem să modificam cadrul legal, astfel încît să fim atrăgători pentru investitori, dar este și mai eficient să investim în educație, să oferim o astfel de educație ca tinerii noștri să deschidă întreprinderi. Eu nu ma uit prin prisma sumei de bani, prin asemena manieră se distruge viitorul și aruncă o pata asupra celor mulți care muncesc și se trudesc în sistemul de educație”, a declarat Filip.

Totodată, acesta s-a referit și la examenele care au loc în această perioadă a anului și a atenționat ca acestea să se desfășoare corect și obiectiv, iar elevii și studenții să fie apreciați pentru pentru cunoștințe.

Amintim că, ofițerii CNA și Procuratura Anticorupție au deconspirat rețeaua organizată, formată din zeci de persoane, între care lectori ai Academiei de Studii Economice din Moldova și mai mulți intermediari din afara instituției de învățămînt, în urma unor informații, obținute din interiorul instituției vizate, dar şi din alte surse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?