Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Filip: Președintele nu poate bloca activitatea Guvernului

3 apr. 2018,, 10:10   Politică
3842 12

Deși recunoaște că relația dintre guvernarea și Președinție este una dificilă, premierul Pavel Filip susține că nici chiar în acest condiții activitatea Guvernului nu poate fi blocată, notează Noi.md.

Pavel Filip s-a referit la această problemă în cadrul unui interviu pentru portalul libertatea.ro.

Este o situație absolut dificilă, dar, din fericire, Republica Moldova este o țară parlamentă și contează ce face Guvernul, contează ce face Parlamentul. Președintele este cu mai puține atribuții și nu poate îngrădi activitatea Guvernului. Din păcate avem o societate divizată, a declarat Filip.

Șeful executivului s-a arătat convins că Igor Dodon a cîștigat alegerile pe fondalul crizelor politice multiple cu care s-a confruntat Republica Moldova.

El a mai declarat că și-a pus drept scop ca pînă la sfîrșitul mandatului de prim-ministru să facă ireversibil parcursul european al țării.


„Un lucru care mă bucură foarte mult este că acea parte a societății care susține parcursul european a crescut considerabil în acești doi ani. Obiectivul de bază al meu este ca pînă la sfîșritul mandatului parcursul european să devină ireversibil în Republica Moldova. Eu vă sigur că lucrul acesta se va întîmpla”, a conchis Pavel Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?