X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Filip: Polonia rămîne unul din susținătorii activi ai parcursului european al țării

5 oct. 2018,, 07:42   Politică
4955 3

Polonia rămîne unul dintre cei mai activi susținători ai parcursului european al Republicii Moldova, dar și un real investitor, inclusiv financiar, în diverse proiecte și reforme în cadrul Programului de Asistență pentru Dezvoltare.

Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu președintele Senatului Republicii Polone, Stanisław Karczewski, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Președintele Senatului Poloniei, Stanisław Karczewski, a spus că Polonia va susține în continuare parcursul european al Republicii Moldova și dorește să împartă din experiența sa acumulată în acest sens. Oficialul a mulțumit autorităților moldovenești pentru sprijinul acordat diasporei poloneze din Republica Moldova. În prezent, în Moldova locuiesc circa 20 de mii de etnici polonezi.

Pavel Filip și Stanislaw Karczewski s-au pronunțat pentru dinamizarea schimburilor comerciale, științifice, culturale, dar și turistice și au apreciat importanța relațiilor interumane. Un rol aparte în asigurarea bunei comunicări între state o au și cele patru consulate onorifice ale Moldovei în Republica Polonă.

Polonia ocupă locul opt printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, fiind un lider printre țările UE la importul vinurilor moldovenești. Pavel Filip a invitat oamenii de afaceri polonezi să investească în Moldova. În prezent, cel mai mare investitor polonez este o companie de producere a zahărului, cu investiții de peste 15 milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?