Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Filip: PDM nu discută despre crearea unei coaliții, nici pe stânga, nici pe dreapta

19 feb. 2020,, 09:30   Politică
2460 0

Partidul Democrat nu discută actualmente despre crearea unei coaliții de guvernare nici cu formațiunile de stînga, nici cu cele de dreapta.

Declarația aparține președintelui PDM, Pavel Filip. Astfel a răspuns politicianul la speculațiile apărute în ultimele zile în spațiul public despre faptul că PDM ar pregăti o eventuală coaliție cu socialiștii. Informațiile au apărut după ce luni, 17 februarie, în legislativ a avut loc o ședință între democrați și socialiști la care au participat președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu, transmite noi.md cu referire la IPN.

„La moment nu discutăm despre crearea unei coaliții, nici pe stînga, nici pe dreapta. Dar nu o singură dată am declarat că PDM este deschis pentru discuții. Partidul Democrat este o formațiune politică cu mulți susținători, simpatizanți și cu mulți oameni care au votat pentru PDM atunci cînd am mers în alegerile parlamentare pentru promisiunile care au fost făcute, pentru programele care au fost implementate și proiectele care le-am promis oamenilor”, a afirmat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

Pavel Filip susține că dacă se doresc discuții pentru crearea unei coaliții, pentru crearea unei construcții politice, adresa Partidului Democrat nu s-a schimbat, și a rămas Tighina 32. „Telefoanele lucrează, ușile sînt deschise. Ajunge să faceți declarații prin culoare. Cine se vede mai aproape de noi într-o coaliție, să vină la Partidul Democrat să discute”, a continuat fostul premier.

Totodată, liderul democrat este de părere că toate tulburările care au apărut în spațiul public după întrevederea de la Parlament a democraților cu socialiștilor au loc în legătură cu pașii de reformare a PDM. „Democrația internă care a apărut în interiorul Partidului Democrat deranjează foarte multă lume. Eu cred că cineva și-a dorit ca eu să vin cu o listă de persoane pe care să-i propun la funcția de vicepreședinte, coordonată cu o persoană-două. (...) Probabil aceste lucruri încep să deranjeze și se pornește o poziționare sau alta în interiorul partidului”, a notat fostul premier.

Totodată, președintele PDM susține că fracțiunea partidului din Parlament va vota proiectul care se referă la trecerea unei părți a venitului Băncii Naționale în bugetul țării, propunere care vine din partea președintelui Igor Dodon. „Atunci cînd am elaborat acest proiect de lege și am trecut la datorie publică acest credit de urgență, altă soluție nu exista căci capitalul propriu al BNM nu mai țin minte la ce limită era, dar existau niște reguli. Și pe atunci aceste reguli erau foarte dure. (...) Acum, dacă capitalizarea BNM este mai mare de 4%, atunci 50% din profitul Băncii Naționale pot fi plătite în bugetul de stat în calitate de dividende”, a menționat Pavel Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?