Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Filip: Nu avem planul A și planul B, există doar unul singur – UE

17 mai. 2018,, 15:50   Politică
3705 8

Moldova este gata să devină al 28-lea stat membru al Uniunii Europene, a declarat astăzi premierul Pavel Filip, în cadrul unei întrevederi cu comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, aflată în vizită la Chișinău, notează Noi.md.

Filip a reiterat angajamentul ferm al Guvernului pentru realizarea reformelor care să facă cursul european al Republicii Moldova ireversibil.

„Noi nu avem planul A și planul B, există doar unul singur – Uniunea Europeană. Integrarea în UE este obiectivul nostru de bază. În contextul deciziei unui stat membru de a pleca din Uniunea Europeană - noțiunea este de Brexit - noi sîntem gata să oferim Moldinul și să fim al 28-lea stat în Uniunea Europeană”, a remarcat el.

Comisarul european a atenționat asupra necesității continuării reformelor în sectoarele-cheie precum justiția și economia.

„Pașii de reformă pe care Republica Moldova i-a făcut pînă acum sînt recunoscuți la Bruxelles. Este important ca Republica Moldova să se concentreze în continuare asupra implementării robuste a reformelor în sectoare-cheie, cum ar fi dezvoltarea economică, mediul de afaceri, energetica și justiția”, a declarat Corina Crețu.


Referitor la inițiativele regionale, oficialii au vorbit despre programele de aprovizionare cu apă şi canalizare, de eficienţă energetică a clădirilor publice, de reabilitare a drumurilor regionale şi locale, de gestionare a deşeurilor solide. În mod special, au fost relevate rezultatele proiectului „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare” și ale celui privind eficiența energetică. În urma implementării acestora, peste 200 de mii de cetățeni din 22 de localități vor beneficia de apeducte nou-construite sau reabilitate, potrivit proiectului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?