Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Filip: Niciun drum, reparat în cadrul programului „Drumuri Bune” nu a fost afectat în urma ploilor

30 mai. 2019,, 07:39   Politică
4618 29

Prim-ministrul Pavel Filip a respins acuzațiile false apărute în presă potrivit cărora mai multe drumuri reparate în cadrul programului „Drumuri Bune” au fost deteriorate în urma ploilor abundente din această lună, informează Noi.md.

„Am solicitat de la Administrația de Stat a Drumurilor informații cu privire la starea și calitatea tuturor drumurilor care au fost construite prin acest proiect. Și m-am bucurat să văd că nici un drum care a fost construit sau reparat prin programul „Drumuri Bune” anul trecut, încă nu a avut de suferit. Mai mult, cred că este pentru prima dată cînd reparăm drumurile și după iarnă ieșim cu drumuri bune, de calitate. Acest lucru trebuie sa continue”, a precizat Pavel Filip.

De asemenea, premierul a menționat că au fost efectuate modificări prin care 50% din mijloacele Fondului Rutier sînt acordate nemijlocit autorităților publice locale de nivelul unu. În acest context, șeful Guvernului a accentuat necesitatea identificării unui mecanism eficient care ar permite Executivului să monitorizeze calitatea drumurilor reparate de către autoritățile locale: „pentru că oamenii nu fac diferența cine a construit sau a reparat un drum sau altul. Răspunderea o duce pînă la urmă Guvernul”.

Totodată, Pavel Filip s-a interesat de etapa actuală a implementării programului ”Drumuri Bune 2” și a solicitat responsabililor de la Ministerul Economiei și Infrastructurii Drumurilor să pornească lucrările cît mai curînd posibil, deoarece timpul deja este favorabil pentru reabilitarea drumurilor. Ministrul Chiril Gaburici a precizat că în prezent, sînt în plină desfășurare licitațiile, iar pînă la mijlocul lunii iunie vor fi semnate contractele pe toate cele 32 de loturi existente și vor demara lucrările de reparație a drumurilor.

În cadrul Programului Național „Drumuri Bune 2”, în acest an, vor fi construiți circa 2600 km de drum, cu 1000 km mai mult decît anul trecut. În acest scop, a fost prevăzut un buget de peste 2,7 miliarde de lei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?