X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Filip, la Washington: Implementarea Acordului de Asociere, o prioritate a Executivului moldovean

26 iun. 2018,, 18:25   Politică
1378 3

Eforturile autorităţilor de la Chişinău de a alinia ţara noastră la cele mai bune practici internaţionale privind apărarea, securitatea şi lupta împotriva corupției, sînt apreciate în Statele Unite.

Despre asta au discutat, la Washington, premierul Pavel Filip, senatorul Roger Wicker și congresmanul Chris Smith, care fac parte din conducerea Comisiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

Pavel Filip a remarcat importanţa rezoluţiei prin care Congresul SUA susține Republica Moldova, Ucraina și Georgia în efortul de integritate teritorială și suveranitate politică.

Prim-ministrul a menţionat că implementarea Acordului de Asociere rămîne o prioritate a Executivului moldovean.

Tot la Washington, Pavel Filip a avut o altă întrevedere cu congresmenii Pete Olson și David Price. Oficialii au discutat despre importanţa fortificării dialogului dintre Chişinău şi partenerii occidentali.


Cei doi legislatori sînt copreşedinţi ai Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova.

La rîndul său, Filip a salutat introducerea pe agenda Congresului american a proiectului Rezoluției privind impulsionarea relaţiilor bilaterale SUA - Republica Moldova.

Tot în cadrul aceleiaşi vizite de lucru, şeful executivului de la Chișinău s-a întîlnit şi cu secretarul de stat american, Mike Pompeo, al treilea cel mai important oficial din SUA.

Cei doi au discutat despre principalele direcții de cooperare moldo-americană și despre consolidarea dialogului strategic dintre Moldova și SUA.

"I-am spus care sînt realitățile din Republica Moldova, atît politice, cît și cele de securitate. Din partea sa, secretarul de Stat ne-a asigurat că, în continuare, va susține Republica Moldova în parcursul său european, în orientarea sa occidentală", a declarat prim-ministrul Pavel Filip.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?